2019. november 29., péntek

Swanson progeszteron krém 59 ml - Jelenlegi ára: 4 500 Ft

Swanson progeszteron krém 59 ml
Krém használata
 
 A krémnek nincsenek mellékhatásai, de használata előtt fontos tájékozódni. Túladagolni nem lehet, mégis alkalmazását a ciklushoz igazítani a hatékonyság elérésének érdekében fontos.
A progeszteron krémet sose használjuk megszakítás nélkül. (kivételt képez a terhesség alatti időszak).
A nő természetes havi ciklusa során két hétig - a tüszőrepedést követően (a ciklus 14-26. napjáig) - termel nagyobb mennyiségű progeszteront. Ennek mennyisége 20 mg/nap átlagosan.
 
 
Progeszteron krém használata rendszeres ciklus esetén
Célunk mindig az egyensúly, a természetes arányok visszaállítása.
Annak érdekében, hogy a kezelés leginkább közelítse a természetes állapotot, a progeszteron krémet használjuk a menstruációs ciklushoz igazítva. Feltételezve, hogy a ciklus rendszeres, és 28 napos, a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a ciklus 12. napján kezdjük meg a progeszteron kezelést és a ciklus 26. napjáig alkalmazzuk. Normál esetben a krém kenését, ha megszüntetjük 1-2 napon belül megjön a menstruáció. Majd 14 napra újra szüneteltessük az alkalmazását.
Ha a ciklus nem 28 napos, akkor a ciklus utolsó 14 napjában használjuk a krémet.
 
 
Progeszteron krém használata rendszertelen ciklus esetén
Ha már a változó korban járunk vagy egyéb okokból a menstruáció meglehetősen rendszertelenné vált, a progeszteron krém használata során igyekeznünk kell valamiféle rendszerességet betartani. A hónap folyamán legalább egy hétig tartsunk alkalmazás mentes időszakot. Egy héttel a megszakítás után újra kezdhetjük a progeszteron krém használatát.
Gyakorlatra ezt úgy is átültethetjük, hogy minden hónap 1-24-ig kenési időszak. A hónap fennmaradó része pihenési időszak.
 
 
Progeszteron krém használata menopauza után
Ha már nincs havi vérzés, akkor is szükséges havonta legalább egy hét időtartamra szüneteltetni a progeszteron alkalmazását. A kezelés közbeni szünetek azért fontosak, hogy megőrizzük a progeszteron hatását. Megszakítás nélküli használat esetén lanyhul a hormon receptorok érzékenysége, ezért már nem tud úgy hatni a progeszteron.
Gyakorlatra ezt úgy is átültethetjük, hogy minden hónap 1-24-ig kenési időszak. A hónap fennmaradó része pihenési időszak.
 
 
Progeszteron krém használata gyermekvállalás esetén
Ha a könnyebb teherbe esés miatt alkalmazzuk a krémet (a rendszeres ciklusnál előírt módon) a krémet mindig a vérzés megjelenéséig vagy addig használjuk, míg meg nem győződünk arról, hogy nem áll fenn terhesség.
Ha nem jön meg a vérzés (kialakul a terhesség), TILOS abbahagyni a krém alkalmazását.
A krém elősegíti a megtapadást. Használatának elhagyása a szervezet progeszteron szintjének eséséhez vezet, ami szélsőséges esetben a megtapadást is megszakíthatja. Ezért terhesség esetén az első 3 hónapban a krém folyamatos alkalmazása javasolt.  
 
 
Progeszteron krém dózis
A progeszteron krém használata során alkalmazott dózis, problémától függően más és más.
Normál, általános vagy szintfenntartó esetben a szervezet 20 mg/nap progeszteront termel, ennyi az adagolandó mennyiség is.
Azonban a nők döntő hányada akkor kezdi el használni a krémet, amikor a problémák már fennállnak, a tünetek jelentkeznek.
Ilyenkor a feltöltő, avagy kezdeti egyensúlyteremtő időszakban (ami problémától függően 3-6 hónap) az alkalmazandó krém mennyisége legyen két-háromszorosa a normál mennyiségnek, azaz 40-60 mg/nap (2-3 borsónyi reggel és 2-3 borsónyi este).
A tünetek megszűntével az alkalmazott mennyiség fokozatosan csökkenthető, a szintfenntartó adagig. Amennyiben az alkalmazott adag csökkentésével visszatérnek a régi tünetek, az alkalmazott krém mennyiségét újra növelni javasolt.
 
Krémet reggel és este kenjük.
Egyensúlyteremtő időszakban reggel 2-3 jókora borsónyi és este 2-3 jókora borsónyi (1 borsó = 0, 75 cm3 = kb 1 cm átmérőjű gömb = 10 mg progeszteron).
Szintfenntartó időszakban reggel 1 jókora borsónyi és este 1 jókora borsónyi (1 borsó = 0, 75 cm3 = kb 1 cm átmérőjű gömb = 10 mg progeszteron).
 
Ha bizonytalan, hogy az adott problémára mekkora mennyiségben alkalmazza a krémet, használat előtt konzultáljon.
Fontos tudni, hogy a krém nem adagolható túl, így a 2x2-3 borsónyi mennyiség inkább legyen több, mint kevesebb. Ez különösen igaz olyan komolyabbnak mondható problémák esetén mint pl. a miómák vagy endometriózis.
 
 
Progeszteron krém kenése
A krémet vérerekkel sűrűn ellátott helyekre célszerű kenni. Pl. karok belső felülete, combok belső felülete, mellkas, nyak.
 
 
Progeszteron krém feltöltődése
A progeszteron külső használatánál a progeszteron a bőrön át felszívódik és a bőralatti zsírszövetbe kerül. Ha jelentősebb progeszteron hiány áll fenn, a bevitt progeszteron először a zsírszövetben gyűlik össze, ugyanis itt alakul ki a progeszteron hiány. Csupán egy kisebb hányada kerül közvetlenül a véráramba, innen juthat el rendeltetési helyére. Mintegy két-három hónapig tart a zsírszöveti tárolók feltöltődése, majd ezt követően növekszik meg jelentősebben a vérbe kerülő progeszteron mennyisége.  A progeszteron-használat hatása tehát kb. két-három hónap után mutatkozik meg erősebben a korábbihoz képest. Nem várható rögtön a progeszteron kezelés teljes hatása, csupán pár hónap elteltével.
 
Fentiek miatt, magasabb zsírszövet index esetén az egyensúlyteremtő időszak tovább tarthat vagy javasolt a nagyobb mennyiség alkalmazása.
 
Általánosságban elmondható, hogy ahány éve fennáll egy adott probléma kb. ugyanannyi hónap helyrehozni azt. Ezért a hormonegyensúly zavarának helyreállítása akár hosszabb időt is igénybe vehet.
 
A feltöltődési időszakban előfordulhat, hogy bizonyos tünetek felerősödnek, ennek oka a szervezetben lejátszódó pozitív változások. Ezektől a tünetektől nem kell megijedni, sőt bizonyos szempontból ez jele annak, hogy a krém jótékony hatását elkezdte kifejteni.
Tünetfelerősödés miatt sose hagyja abba a krém alkalmazását, ha bizonytalan inkább konzultáljon.
 
 
Hormonkészítmények közötti kölcsönhatás
Szintetikus fogamzásgátlók és természetes progeszteron krém együttes használata nem javasolt, mert ebben az esetben a természetes progeszteron nem tudja olyan mértékben kifejteni jótékony hatását.
 
Progesztin (szintetikus progeszteron) készítmények és természetes progeszteron krém együttes használata nem javasolt, mert ebben az esetben a természetes progeszteron nem tudja kifejteni jótékony hatását. Célszerű a fokozatos átállás a progesztin készítményekről a természetesre. Az átállást kb 90 nap alatt hajtsuk végre.
 
Szintetikus ösztrogén készítmények használata esetén az ösztrogén és a progeszteron egymással szemben kölcsönösen megnövelik a másik hormonnal szembeni érzékenységet. Éppen ezért a szervezet érzékenyebben reagál ösztrogén adására, amikor egy progeszteron-kezelés elindul. Ilyenkor ajánlatos az alkalmazott szintetikus ösztrogén készítmény mennyiségét (akár a felére) fokozatosan csökkenteni, később (90 nap) teljesen elhagyni. Az ösztrogén készítménnyel azonnal leállni nem ajánlatos, mert az a tünetek túlzott felerősödéséhez vezethetnek.
 
A progeszteron krém alkalmazásának lehetnek más hormonokkal is kölcsönhatásai. Például a pajzsmirigy hormonjai jobban hasznosulnak. A pajzsmirigy alulműködés ezért enyhülhet vagy akár el is múlhat. Ha egy pajzsmirigy alulműködését pajzsmirigyhormonokkal kezelnek, akkor a vér hormonértékeit rendszeresen ellenőrizni kell. És a hormonváltozásnak megfelelően célszerű az alkalmazott dózist csökkenteni. Ideális esetben pár hónap alatt ehagyni.
 
 
Progeszteron krém és egészséges életmód
A progeszteron krém használata elengedhetetlen, hogy a női szervezet egyensúlya helyreálljon, de az egyensúly könnyebb helyreállításának, majd megtartásának egyéb feltételei is lehetnek.
A teljesség igénye nélkül, könnyebb helyreállítani az egészséges állapotot, ha
- bio kozmetikumokat használunk (kerülve pl. a parabéneket),
- kerüljük a forró ételek, italok műanyaggal való találkozását,
- kerüljük a nagyüzemi (hormonokkal kezelt) hús- és tejtermékek fogyasztását,
- kerüljük a csapvíz fogyasztását,
- kerüljük a szénhidrátok, finomított cukrok túlzott fogyasztását,
 
- étrendünk legyen rostokban gazdag (20-30 g naponta)
- lehetőség szerint minél több friss gyümölcsöt fogyasztunk (alma, narancs, grapefruit, ananász különösen jó),
- lehetőség szerint, minél több keresztesvirágút fogyasztunk (karfiol, kelbimbó, káposzta különösen jó)
- máj-, méregtelenítő-, méhregeneráló-gyógykészítményeket fogyasztunk (borbolya, pitypanggyökér, piros málna, barátcserje különösen jó),
- B6-, E-vitamint, magnéziumot, mint nyomelemet fogyasztunk.


Jelenlegi ára: 4 500 Ft
Az aukció vége: 2019-12-19 18:23 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése