2022. május 11., szerda

1B328 Antik NEM NEM SOHA üres füzet - Jelenlegi ára: 9 800 Ft

Antik szép állapotú irredenta füzet. Üres, használatlan.
Feliratok:
NEM! NEM! SOHA!
HISZEK EGY ISTENBEN,
HISZEK EGY HAZÁBAN,
HISZEK EGY ISTENI ÖRÖK IGAZSÁGBAN,
HISZEK MAGYARORSZÁG FELTÁMADÁSÁBAN!
AMEN
Szélesség: 16. 3 cmMagasság: 20. 7 cmSúly: 0. 025 kgNem, nem, soha!
  
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
Nem! Nem! Soha! egy 1940-es propaganda plakáton (a hentes Magyarországot darabolja, a bolt üvegén pedig a ? Trianon? felirat van)A Nem, nem, soha!  József Attila egy 1922-ben írt,  kamaszkori verse volt. Leírása:  
A vers a trianoni békeszerződésre reflektál erősen hazafias hevülettel, az ott elvesztett területek visszafoglalását vetítve előre, egyúttal pedig tökéletesen kifejezve az akkori közhangulatot.
Bár a címre hasonlító szlogen (változatos formákban) számtalan propagandakiadványon (plakát, füzet, stb. ) és propagandaterméken (gyufa, szódásüveg, stb. ) szerepelt, és a Területvédő Ligának is a nem hivatalos jelszavává vált (? Nem! Nem! Soha!? formában), a versnek és ennek a szlogennek szinte bizonyosan semmi köze egymáshoz (legalábbis a versből biztosan nem ered a szlogen, legfeljebb fordítva lenne lehetséges), ugyanis József Attila sohasem publikálta, és Juhász Gyula kivételével a korszakban vélhetően senki sem ismerte. Az irodalomtörténészek a Kádár-korszak alatt tudtak a vers létezéséről, de ? részben román nyomásra, részben az internacionalizmus ideológiai jelszavára hivatkozva ? 1989-ig semmilyen formában nem jelenhetett meg, így a nagyközönség nem ismerhette. [1]
A második világháború után a mű nem jelenhetett meg egészen a rendszerváltásig; a József Attila verseit összegyűjtő művek is legfeljebb csak említést tehettek róla. Az 1989 után újjáéledő területi revizionizmus (? irredentizmus? ) sok mással együtt ezt is újból felfedezte (a később születő, politikailag ez irányban is motivált zenekarok többsége meg is zenésítette) és azóta is előszeretettel használja.
A vers 
Szép kincses Kolozsvár, Mátyás büszkesége, Nem lehet, nem, soha! Oláhország éke! Nem teremhet Bánát a rácnak kenyeret! Magyar szél fog fúni a Kárpátok felett! Ha eljő az idő - a sírok nyílnak fel, Ha eljő az idő - a magyar talpra kel, Ha eljő az idő - erős lesz a karunk, Várjatok, Testvérek, ott leszünk, nem adunk! Majd nemes haraggal rohanunk előre, Vérkeresztet festünk majd a határkőreÉs mindent letiprunk! - Az lesz a viadal!! Szembeszállunk mi a poklok kapuival! Bömbölve rohanunk majd, mint a tengerár, Egy csepp vérig küzdünk s áll a magyar határTeljes egészében, mint nem is oly régenÉs csillagunk ismét tündöklik az égen. A lobogónk lobog, villámlik a kardunk, Fut a gaz előlünk - hisz magyarok vagyunk! Felhatol az égig haragos szózatunk: Hazánkat akarjuk! vagy érte meghalunk. Nem lész kisebb Hazánk, nem, egy arasszal sem, Úgy fogsz tündökölni, mint régen, fényesen! Magyar rónán, hegyen egy kiáltás zúg át: Nem engedjük soha! soha Árpád honát!
Átmérője 9 magassága 25, 5 cm.
Súlya: 1317 g.
Forrás: wikipédia
 
Termékeim között több irredenta régiség található, kérem tekintse meg őket ide kattintva!
A termékről további nagy felbontású képek!
ÁRUIM ZÖME ANTIK ÉS RÉGI TÁRGYAKBÓL ÁLL.
SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG BUDAPESTEN (IX. ) ILLETVE SZEGEDEN!
 
Szállítás
Termékeinket az MPL futárszolgálattal küldjük! Terjedelmes tárgyaink szállításában külön díjazás mellett tudunk segíteni! Szállítási módok az alábbiak szerint alakulnak
 
Személyes átvétel Budapest IX.
 
 
Személyes átvétel Szeged
 
 
MPL csomag előre utalással
 
 
MPL csomag utánvét
 
 
Fizetés
A vételár és szállítási költség kiegyenlítésére az alábbi lehetőségeket biztosítjuk
 
Személyes átvételkor készpénzben
 
 
Banki átutalás
 
 
Utánvét
 
 
Paypal (MasterCard, Visa)
 
 
Szállítási, átvételi idő
A termék vásárlását követően a szállítási, kézhez vételi idő az alábbiak szerint alakul belföldön
 
Személyes átvétel
1-5 munkanap
 
 
MPL csomag előre utalással
2-3 munkanap
 
 
MPL csomag utánvét
1-3 munkanap
 
( világháború hadifogoly munka military nagymagyarország hadifogoly háborús relikvia löveg váza trianon csonka magyarország lövegváza trianoni csonkamagyarország )

Jelenlegi ára: 9 800 Ft
Az aukció vége: 2022-05-12 04:09 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése