2019. február 25., hétfő

Luftwaffe légi megfigyelő karóra - Legendás katonai órák sorozat - Jelenlegi ára: 1 009 Ft

Eladó a Legendás katonai órák sorozat 2. darabja. Az eredetihez nagy mértékben hasonlító, hivatalosan forgalomban lévő másolat, a SUNON International Group Limited által gyártott PE21 quartz szerkezettel szerelve.
 2. –   Luftwaffe légi megfigyelő karóra – Németország, 1940-es évek
Az óra alapja egy a II. világháború idején, a német légierő (Luftwaffe) által használt karóra, német megnevezéssel élve egy “ Beobachtungsuhr” (egészen pontosan egy “ Baumuster B” ). Maga a kifejezés eredetileg zsebórákat takart, amiket a hajózásban navigációs célokra használtak, de a repülés egyre elterjedtebbé válásával már a repülőgépeken, a navigátorok által használt órákra is használták német nyelvterületen.
Az eredeti specifikációkat a Német Birodalmi Légügyi Minisztérium készíttette és ennek alapján 5 gyártó szállította a Luftwaffe számára:
A. Lange & Söhne
Laco (Lacher & Co. )
Stowa (Walter Storz)
Wempe (Chronometerwerke Hamburg)
IWC
Az órák kifejezetten pontosak és igen értékesek is voltak, így egytől-egyig a Luftwaffe tulajdonát képezték, így minden teljesített repülés után le kellett őket adni a reptereken.  
Alapadatok:
Óratok átmérő (Case diameter): 48 mm (51 mm koronával)
Magasság (Lug-to-lug): 55 mm
Szíj szélesség (Lug width): 24 mm
Külső kialakítását tekintve a stílusjegyeket jól átvették, persze itt sík óraüveget kapunk, az eredeti domború helyett, de azt gondolom, hogy a Legendás katonai órák sorozat valójában nem a tökéletes 1: 1 másolatok miatt érdekes a többség számára. Az óra egyébként kifejezetten nagy és a mai óratrendekkel igencsak harmonizál a megjelenése.
1FT-RÓL !!! NINCS MINIMÁLÁR !!! JÓ LICITÁLÁST !!!
Postázás: előre utalás esetén elsőbbségi, ajánlott levélben plusz 800. -Ft-ért bubis borítékban.  Postázási igény esetén, kéretik a végső leütési ár és a postázási költség teljes összegét az aukció lejárta után maximum 5 nappal átutalni!  
A nyertes licitálót kérem, hogy a vásárlástól számított három napon belül vegye fel velem a kapcsolatot, illetve öt napon belül rendezze a kifizetést. Köszönöm szépen!
 

Jelenlegi ára: 1 009 Ft
Az aukció vége: 2019-03-10 22:00 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése