2015. szeptember 26., szombat

CSEREPES-BORDÓ LEVELŰ BODZA KB:40CM-ES VIRÁGZÓ - Jelenlegi ára: 2 590 Ft

KB: 30CM-40CM-ES(TELJES MÉRETE) KIS FEJLETT  VISSZAMETSZETT BOKOR
Tavasztól őszig sötétpiros színben pompázik.   20 cm átmérőjű, rózsaszín virágtányérjait, melyek csábító, citromhoz hasonló illatot árasztanak.
A virágok hasznosítása: fürdéshez, teához és levek, ételek ízesítőjeként. A termések hasznosítása: zselének, bodza-bornak, gyümölcs teának, likőr, szirup vagy gyümölcslének.
Ez valóban egészséges növény.
Napra, félárnyékba.
A Sambucus nigra Thundercloud / Bordó levelű bodza, 3 m magasra növő, lombhullató cserje. Lombja kihajtástól lombhullásig sötétbordó. Rózsaszín, illatos virágai gazdagon nyílnak május és júniusban, őszre érnek be ehető fényes fekete bogyói.
Nedves, jó vízelvezetésű talajokon, teljes napon, mutat a legszebben, de a félárnyékot is elviseli. Kedveli a tápanyagos, főleg nitrogént tartalmazó talajokat, de ! gyengébb talajokon is megél.
Bogyói ugyanúgy felhasználhatók mint az hagyományos Sambucus nigra / fekete bodzának. Várostűrő, szoliternek, vagy cserjecsoportban is jól mutat.
NÉZD MEG A TÖBBI EGZOTIKUS NÖVÉNY RITKASÁGOKAT ÉS TERMÉKEMET IS ÉRDEMES (POSTADÍJAT SPÓROLHATSZ )HA TÖBB MINDENT RENDELSZ.
KÖSZÖNÖM , HOGY BELÁTOGATTÁL ÉS ESETLEG TALÁLTÁL MAGADNAK VAGY CSALÁDODNAK VALAMI SZÉPET, HASZNOSAT.

Jelenlegi ára: 2 590 Ft
Az aukció vége: 2015-10-17 15:11 . CSEREPES-BORDÓ LEVELŰ BODZA KB:40CM-ES VIRÁGZÓ - Jelenlegi ára: 2 590 Ft

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése